perjantai 11. huhtikuuta 2014

"Kun kaikki menee päin mäntyä... paista pannukakku!" (Tai puhu.)

Toissa iltana täällä puhdistettiin ilmaa. Parin kuukauden välein se tulee kun huomaa, että nyt olisi taas aika tehdä asialle jotakin ennenkuin ollaan siinä pisteessä, että savu nousee pahasti korvista.

Tässä parisuhteessa ne ärsytystä aiheuttavat asiat ovat vuodesta toiseen samat: siisteys, kotityöt, ajankäyttö ja seksi. Kuinkas muuten.

Onko se sitten tämän ajan aikaansaannos vai mikä, mutta itse riitelyiksi näitä puhdistuksia ei enää oikein voi sanoa. Ei nimittäin jaksa. Sen verran on pakko jaksaa, että suu täytyy avata kun tuntuu siltä, että junnataan samoissa kaavoissa ja ei ole tyytyväinen. Mutta sitten kun täytyy keskustella, ei siinä enää paljon ärripäät lentele tai itkuraivareita vedellä. Enemmän siihen tyyliin, että molemmat söpöttää vuorotellen mikä mättää ja lopuksi molemmat lupaavat petrata.

Kyllä aina onneksi huomaa, että jotakin vähän muuttuu. Jos otetaan neljä askelta eteenpäin ja taakse mennään kolme, on se kuitenkin edistystä.

Joten tuolla suhteella laskemalla meillä pitäisi olla ongelmaton parisuhde jossakin vaiheessa!

Vaikka sanotaan, että äiti-tytär-suhde on vaikea(vaikein), kyllä parisuhdekin kaikesta rakastavuudesta huolimatta voi keikkua siellä listahuipulla. Ihmekkö tuo kun laitetaan kaksi eriluonteista, taustoiltaan erilaista ja mielenkiinnon kohteiltaan erilaista ihmistä asumaan samaan asuntoon, lisääntymään ja elämään yhdessä. Joten mikä ihme se sitten on, mikä saa aina yrittämään ja yrittämään parempaa?

Meillä se taitaa olla samanlaiset arvot ja monessa asiassa pohjimmiltaan sama ajattelutapa. Maalaisjärki, huumori, hyvä seksi. Kaikista verenpainetta nostavista väittelyistä kumpuava kiihko kun tajuaa kuinka hemmetin ärsyttävä toinen voi olla ja samalla niin mahtava. Köyhät puujalkavitsit jolle ei naura kuin kertoja itse. Se, kun olet juuri käymässä nukkumaan ja toinen tulee miettimään työkuvioita ääneen viereesi. Tai muisto siitä keskustelusta autossa lasten kanssa, jossa puhuttiin miksi jotkut vanhemmat asuvat erillään ja oma tokaisut miettiville lapsille "...mutta äiti ja isi on aina yhdessä."

Sillä "aina yhdessä" oli mielessä nelisen vuotta sitten kun kuuntelimme laamannin sanoja. Vaikka avioliitto itsessään ei ole mikään määrite eliniän kestävälle liitolle, nämä silloin lausutut sanat kolahtavat vieläkin:

Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin....Teidät on nyt vihitty avioliittoon. Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossanne toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi.


4 kommenttia:

 1. Monella nykyajan ihmiselle on jotenkin vääristynyt kuva pitkästä parisuhteesta, että se ois aina helppoa. Yhteiskunta on nykyään niin kertakäyttöstä, että pitkäjänteisyyttä ja kovaa työtä vaativat asiat jätetään vähän turhan helposti kesken. Itsekin oon kirjoittanut blogiin just erosta. Oma näkemykseni on, että me ei mun puolison kanssa olla enää vastuussa liiton onnistumisesta toisillemme tai itsellemme, vaan myös jälkikasvulle. Kyllähän varmaan homma toimii, vaikka vanhemmat ei asu yhdessä, mutta jotenkin tulee vaan aina surku lapsia, jotka ei saa viettää molempien vanhempien kanssa enää aikaa. Parisuhde on kyllä aikamoista taistelua välillä, mutta sehän perustuukin siihen, että "tahtooko" toista rakastaa - eikä lupaukseen, että varmasti rakastan. Sen oman tahtomisen kanssa nimittäin voi kyllä tehdä töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tosiaan vaakakupissa painaa ihan helkkarin paljon myös ne lapset. Joskus ero on todellakin paras ratkaisu, mutta esim. tällaisten matti meikäläisten kohdalla jotka ovat loppupeleissä samoilla linjoilla asioista, se olisi vain surullisen turhaa.

   Poista
 2. Meillä on yleensä asiat on ratkennut puhumalla ja vihaisena ei saa mennä nukkumaan ja sitä rataa. Reuhaaminen ja huutaminen on todettu erittäin huonoksi riidan selvittämiseen ja oikeastihan se vain pahentaa asiaa. Nykyään äänenkäyttöä pitää muutenkin miettiä, kun yksi korvapari on tullut lisää taloon. Välillä tulee mietittyä tuleeko sitä riideltyä silloin tällöin niistä turhista pikku asioista. Joku kuitenkin saa aina kiehumaan. Paras lääke on puhuminen ja toisen kuunteleminen aidosti. Epänormaalia olisi jos ei riideltäisi ikinä. Tekee hyvää välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, nuo lisäkorvat! Usein juuri silloin kun haluaisi sanoa jostakin asiasta, se ei onnistu juuri noiden ylimääräisten korvien takia. Ja sitten kun olisi mahdollisuus, kehtoottaa sen verran ettää antaa olla.

   Meidänkin pitäisi oppia tuo vihaisena ei saa mennä nukkumaan. En tiedä toimisiko kyllä vai olisiko sitä "piilovihainen" joka tapauksessa;)

   Poista