keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pillereistä varmojen päivien kautta kondomiin

Olen yrittänyt miettiä sopivaa ehkäisykeinoa. Tuntuu, että kohta kaikki on kokeiltu, eikä mikään oikein natsaa (selibaatti varsinkaan, vaikka teho olisikin luotettavin).

Nuorena söin e-pillereitä. Ja kun vuosien päästä lopetin, tajusin miten paljon vaikuttivat mielialaan ja haluihin. Eli kiitos ei.

Ehkäisyrengas taitaa olla yllättäen hormoneistaan huolimatta paras mitä on ollut. Valitettavasti kun rupesin kärsimään migreeneistä, ehkäisyneuvolassa heristeltiin sormea ja rengastelut loppuivat sitten siihen.

Kondomi. Tälläkin hetkellä käytössä. Onhan se kiva syödä herkut paperineen, mutta paremmaltahan se maistuisi ilman.

Hormonikierukka. Ehkäisi tosiaan. Puolen vuoden aikana ajoittaiset kivut olivat niin kamalia, että hiki virtasi ja kroppa tärisi. Tuli aika pitkiä kuivia kausia. Ja kun sitten joskus uskalsi, tuntui kun sen härpäkkeen olisi tuntenut siellä. Eikä tuo kyllä mielialaa tehnyt sen paremmaksi. Ja mitä niihin "vuodot voivat jäädä kokonaan tulematta" juttuihin tulee, niin hilloa tuli kuin parhaimpana marjakautena. Ultrassa näytti että härpäke oli paikoillaan, mutta ei se ihan siltä tuntunut.

Varmat päivät kondomin kera. Ehkäisi aikansa. Sitten pieni laskuvirhe ja that´s it.

Nyt kun mielialalääkkeiden jälkeen halut ovat tulleet rytinällä takaisin, asia on pyörinyt päässä. Huomaan nimittäin, että kondomista huolimatta raskauden pelko väijyy tuolla päänupissa ja jarruttaa tätä omaa seksielämää. Siksi joku vähän luotettavampi keino olisi ihan tervetullut.

Eilen kaivelinkin lääkärin kirjoittamat minipillerit esiin. En sitä syksyllä aloittanut kun satuin juuri katsomaan dokkarin veritulppariskistä. Nyt ajattelin, että "ehkä sitä voisi nyt ainakin harkita..." vaikka lujassa on se "ei kiitos" hormonaaliselle ehkäisylle.

En sitten saanut otettua nappia suuhuni. Pakkausselostetta lukiessani iski silmiini mm. sanat:

Rintasyöpä
Veritulppa
Mielialan vaihtelut
Sukupuolivietin heikkeneminen
Kohdunulkoinen raskaus.

Päänsäryn, pahoinvoinnin, painon nousun sun muut voisin vielä hyväksyä mahdollisiksi haittavaikutuksiksi, mutta juuri mielialalääkkeet lopettaneena ja halujen palattua en todellakaan halua enää altistaa itseäni niille. Puhumattakaan sitten rintasyöpä- ja veritulppariskin kasvusta tai väärässä paikassa lymyävästä jälkikasvusta.

Ja joo. Kaikessa on haittansa ja riskinsä. Mutta nyt tuntuu, etten halua mitään sellaista nappia naamaani, mikä ei ole ihan kamalan välttämätöntä.

Ja hiukan lisää nettiä selailtuani, silmiini osui tällainen:

Galactic Cap!


Täältä kuva ja tietoa


 Mielenkiinnolla jään odottamaan, pääseekö tällaista lakkia testailemaan lähitulevaisuudessa. Jos tuo todella toimii, voisi se olla tällaiselle hormonikammoiselle, kierukkapelkoiselle, parisuhteessa elävälle ihmiselle ehkä ihan hyvä vaihtoehto!

3 kommenttia:

 1. Täällä myös samojen kysymysten äärellä ollaan oltu jälkitarkistusneuvolan jälkeen. Mihinkään hormonivalmisteisiin en enää suostu, koska itsellä ne vetää pää ihan sekaisin ja lurkkiva masennus iskee päälle. Kuparikierukalla vuodin koko ajan ja siihen oli lääkärillä sitten hoitona keltarauhashormonit...ei kiitos. Tuo galactic cap kuulostaa hyvältä idealta, mutta mitenkähän se teippi toimii noin ei-ympärileikatuilla miehillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sen tarkemmin lukenut, mutta eikös tuo teippi tule tuohon terskaan kiinni? Eli luulisi, ettei sillä ole väliä onko leikattu vai ei. Mitä luulet?

   Poista
 2. MestiQQ Adalah perusahaan judi online KELAS DUNIA ber-grade A

  Sudah saatnya Pencinta POKER Bergabung bersama kami dengan Pemain - Pemain RATING-A

  Hanya dengan MINIMAL DEPOSIT RP. 10.000 anda sudah bisa bermain di semua games.

  Kini terdapat 8 permainan yang hanya menggunakan 1 User ID & hanya dalam 1 website.
  ( POKER, DOMINO99, ADU-Q, BANDAR POKER, BANDARQ, CAPSA SUSUN, SAKONG ONLINE, BANDAR66 )

  PROSES DEPOSIT DAN WITHDRAWAL CEPAT Dan AMAN TIDAK LEBIH DARI 2 MENIT.

  100% tanpa robot, 100% Player VS Player.
  Live Chat Online 24 Jam Dan Dilayani Oleh Customer Service Profesional.

  Segera DAFTARKAN diri anda dan Coba keberuntungan anda bersama MestiQQ
  ** Register/Pendaftaran : WWW-MestiQQ-POKER
  Jadilah Milionare Sekarang Juga Hanya di MestiQQ ^^

  Untuk Informasi lebih lanjut silahkan Hubungi Customer Service kami :
  BBM : 2C2EC3A3
  WA: +855966531715
  SKYPE : mestiqqcom@gmail.com

  VastaaPoista