keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Inspis

Iski inspiraatio. Mistään ei tunnu löytyvän kivoja vaatteita, vaikka on kolunnut kirppispöytiä hiki puserossa. Kaupassa suurin osa on liian tummaa (tai kallista) tai muuten kummallisia omaan makuuni. Missä on kaikki kivat värikkäät vaatteet? Lapsille niitä löytyy, miksei aikuisille?

Joten kirppis-kauppa-kirjasto-reissuun lisättiin kangaskauppa. Molemmat tytöt valitsivat itselleen oman kankaan.

Vaikka kirjastosta lähti mukaan tällaiset viikossa luettavat aarteet (todennäköisemmin makselen kirjastomaksuja):


Otin ompelukoneen esiin ja surautin itselleni mekon (tai tunika siitä taisi tulla kun möhlin heti alkuun leikkaamiset. Tai sitten sellainen vesirajakolttu kesäksi, niin kuin Tee toivoi...)

Tytyn mekon meinasin jättää huomiseksi ja paneutua kirjoihin, mutta mimmi pyysikin yöpaitaa. Se oli sen verran yksinkertainen, että tein sen samalla.

Nyt on Tytyllä kettua ja äidillä palloa. Huomenna räpsäsen kuvan kunhan jaksan ja pistän sen tänne. Heti sen jälkeen kun olen käynyt hakemassa lisää kankaita. Innostus sen kuin lisääntyi!

Mimmi on tänään pistänyt parastaan piirtämisen suhteen: kummitukset jaloissa ja käsissä mitä lie. No, meni jotain paperiinkin.

6 kommenttia:

 1. Hieno kettuyökkäri! Ihan parhautta jos viitsii/osaa itse ommella. Mullakin on kaapissa ompelikone jonka äitini joskus minulle osti (silloin päätin, että opettelen ompelemaan) mutta sinne kaappiin se on jäänyt pölyttymään...ehkä vielä joskus kun pojanviikarit antavat myöten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ompelu vaatii kyllä jonkinlaisen inspiksen. Ja nyt auttoi kyllä asiaa sekin, että tajusin millä säädöillä saa ommeltua tuollaista trikookangasta ;) Aiemmin olen vaan kiroillut huonon ompelujäljen kanssa ja ottanut uusiksi -ja lopulta antanut olla.

   Mietinkin, että taidan pistää koko vaatekaapin uusiksi. Muutamia kivoja vaatteita itselle, muuta ei sitten tarvitsekaan kun kaikki on just mieleisiä!

   Ehkä sullakin jossakin vaiheessa innostus iskee ja pojat antaa vähän ompelurauhaa! Hauskaa puuhaa kyllä on:)

   Poista
 2. Hieno yökkäri, ja laita ihmeessä kuva sinunkin vaatteestasi.
  Itse omistan kanssa ompelukoneen. Olisi ihana osata ommella mutta kun aina kaikki menee purettavaksi niin innostus laantuu hyvin nopeasti. Ja itse tarvitsisin erittäin paljon rauhaa ompeluun ja sitä ei tällä hetkellä meidän huushollista löydy, joten ompelut jää tulevaisuuteen.
  Verhojen ompelu sentään onnistuu (jotain sentään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan pitänyt räpsäistä heti aamulla, sain nimittäin kipattua Ruunen soselautasen suoraan päälleni ja pesuun meni! mutta heti huomenna kun saan narulta kuivumaan:)

   Nuo ohjeet oli tosi helppoja. Etsin vain netistä, että kuinka tehdä mekko kahdesta palasta. Valmistui kyllä erittäin helposti.

   Varottelin jo Teetä, että kerrankin kun ei ole vkonloppuna ohjelmaa, minä sitten ompelen. Lupasi että tämä järjestyy :)

   (itse ajattelin totuttaa lapset tuohon koneen hurinaan niin saa illalla ommeltua jos päivällä ei pysty. Eilisillan mukaan ei onneksi näytä haittaavan!)

   Poista
 3. Ihana yökkäri. :) Itsekin kaipaillut jotain värikkäämpää vaatetta tarjolle myös aikuisille, alkaa tosiaan jo musta ja harmaa tökkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma vaatekaappikin tuntuu koostuvan mustasta, valkoisesta ja harmaasta. Ehkä jotain raitaa siellä täällä, vaikka kaipaisin enemmän väriä. Lempivaate on nanson keltainen mekko, mutta nuo hinnat on sitten sellaisia, etten kyllä suoraan kaupan hyllyltä raaski ostaa.

   Poista