torstai 27. maaliskuuta 2014

Kevättä ilmassa

Kun tänään pääsimme ulos, ajattelin, että mitään muuta ei nyt tarvitsisi. Joten kieltämättä olin hiukan ilahtunut kun kaveritreffit siirtyivät seuraavaan viikkoon.

Oli ensimmäinen sellainen päivä, että kesän huomasi olevan ihan lähettyvillä. Meidän kerrostalo sijaitsee vielä sen verran kivalla paikalla, että lämmin löytää sinne varsin helposti.

Soitto huoltoyhtiöön joudutti saamaan keinut pihalle ja haravan käteen. Lapsille hiekkalelut ja pipojen tilalle lippikset. Ulkovaatteet lensi rattaisiin lähes saman tien ja Ruunekin sai tutustua hiekkalaatikon saloihin ilman kypärämyssyä ja hanskoja.

Pojan unien aikaan roijasin vaunut varjoon, lapset leikkivät hiekkalaatikolla ja itse pesin ikkunoita ulkoapäin. Oli niin tajuttoman hyvä olo. Tuli mieleen oma lapsuus kun äiti pesi ikkunoita ja itse puuhasimme lähettyvillä. Sisällä sitten sai hyvän mielen tahrattomista laseista. Ja yleensä sitä kaikkea säesti mäntysuovan tuoksu vastapuhtailla matoilla (meillä vasta edessä hamassa tulevaisuudessa...).

Lounaaksi salaattia, jälkiruoaksi omatekemiä mehujääpuikkoja. Tytyn kanssa teimme kakun ystävälle, joka majailee meillä jokusen viikon. Pohja paloi, mutta siitä huolimatta luomuksesta tuli todella hyvä, luultavasti kiitos appelsiinimehulle. Illalla miesten kotiuduttua ystävälle laulettiin ja sytytettiin kynttilä puhallettavaksi.

Illalla vielä sain Veikan seurakseni haravointitalkoisiin. Poika mätti roskia säkkiin sitä myöten kun sain kasaan. Iso apu pienestä miehestä.

Onko se pari viikkoa sitten alkanut ruokaremontti vai mikä, mutta tuntuu, että energiaa piisaa vaikka kuinka. Vaikka yöt menee edelleen parin tunnin nukkumisjaksoilla, aamulla olen yleensä pirteä. Vielä parisen viikkoa sitten aamut saattoivat alkaa kankeastikin, mutta nyt pientä väsymystä lukuunottamatta päivä starttaa suht letkeästi käyntiin.

Niin tai näin, kevät on kunnolla täällä!
6 kommenttia:

 1. Kakku oli kuulemma tosi hyvää :)
  Ollaan kyllä tosi kiitollisia, että J saa teillä majailla!!!

  Ootko syöny sen gfg:n ohjeitten mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiistä on meillekin vaan apua kun on kolmas käsipari, eli molemmat hyötyy;)

   Eeen, ihan liian tarkkaa. Herkut vaan pois ja syödään ateria aikoihin. Ihan hyvin on paino tippunut ja olo on tosi hyvä!

   Poista
 2. Voi kun siellä on jo ihan keväistä, Meillä vähän pohjoisemmassa pitää vielä olla toppavaatetta päällä, että tarkenee, mutta kyllä se kevät onneksi on tännekin jo tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen kauan mene!

   Kerran jo pistin talvitamineet pois kun oli niin lämmin. Sitten iski takatalvi ja piti kaivaa taas paksumpaa esiin. Toivottavasti ei enää tarvitse.

   Poista
 3. Valon ja auringon määrä vaikuttaa kyllä ihan hurjasti mielialaan ja olo on muutenkin pirteämpi. Ennenkaikkea, kun tiedostaa kuinka lähellä se kesä onkaan. Jotenkin tuntuu kummasti, että kesä on aina jonkun "uuden" alku vaikkei se oikeasti olisikaan:) Tulee vaan uudenlainen asenne kaikkeen ja ihmiset on ympärillä niin hyvällä tuulella ja hymyileväisiä. Ihania kuvia olet ottanut! Ja haaste olisi sinulle blogissani, käyhän kurkkaamassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden pitäisi vaihtua kesäkuun alussa :) Samaa mieltä nimittäin tuosta, että kesä on ihan kuin jonkun uuden alku.

   Kiitos, tulen kurkkaamaan!

   Poista