lauantai 24. toukokuuta 2014

Arjen helpottaja: Ecoballs

Mun "vähän erikoinen" intohimoni on lähteä yksin isoon markettiin tekemään ruokaostoksia ja tutkimaan tuotteita. Saan hyvin parikin tuntia kulumaan kun ihmettelen tuoteselosteita ja tuotteita.

Noin kuukausi sitten tällaisen yksinäisen ja antoisen reissun aikana törmäsin tällaiseen laatikkoon:


Mä en tiedä miksi, mutta pyykinpesuaineiden roudaaminen ja käyttäminen tuntuu jotenkin niin urpolta itselleni. Kun kone pesee sen seitsemän kertaa ainakin viikossa pyykkiä, vaatteisiin ja luontoon kulkeutuvat pesuainejäämät ei tunnu kivalta. Ja massia palaa kun ostaa sitä vähän kalliimpaa mikä ei sisällä niin paljon mömmöjä.

Tuo paketti maksoi 17 euroa ja sillä on pesty ja pesty! Tuohon tulee lisäksi lisäkuulat jotka laitetaan hävinneiden tilalle. Eli 300 koneellista tuohon hintaan. Aineet, joita kuulissa on, luokitellaan kemikaaleiksi, mutta ovat paljon miedompia kuin pesuaineissa. Niitä ei pidetä myrkyllisinä, eikä luonnolle vaarallisina. Valkaisuaineita nuo ei sisällä ollenkaan. Ja kun huuhteluohjelman voi jättää pois, säästyy vettä.

Mulla on kokemuksia vain pesupähkinöistä, joiden kanssa hermo meni aikoinaan. Ne ei pesseet ja oli ihme kikkailua. Nämä taas pesee, on helppo vaan heittää koneeseen ja jättää vaatteet puhtaiksi ja pehmeiksi. Jopa tätini, joka on tyyliä "leipä leipänä ja pesuaine pesuaineena" oli ostanut näitä ja oli yhtö ihmeissään niiden toimivuudesta kuin minä.

Tää ei ole mikään maksettu mainos, vaan ihan kuukauden kokemuksella suositeltuna.

Pallot koneeseen ja vottepi!

2 kommenttia:

  1. Näitäpä pitää oikeasti kokeilla, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapa hyvä! Rupesin miettimään jos samanlaisia löytyisi astianpesukoneeseen... Heti huomenna taas hyllyjä tutkimaan!

      Poista