maanantai 5. toukokuuta 2014

Rakastunut kontaktimuoviin

Meillä on vuokrakämppä, joten minusta on aina tuntunut, että rahan käyttäminen sisustamiseen on vähän "turhaa". Maalaaminen on sellainen asia mihin välillä olen euroja lykännyt ja viime aikoina säilytykseen. Muuten lähes kaikki matot tällä hetkellä on mummin käsialaa ja verhot by Ikea. Värit, selkeys ja yksinkertaisuus taitaa olla ne, jotka vetoaa. Ja mitä vähemmän tavaraa ja ns. tilbehööriä, sen parempi. Mitään ihmeellisiä omakustanteisia paranteluja ei olla siis lähdetty tekemään, vaikka välillä ehkä tuntuisi olevan aihettakin.

Nyt kuitenkin taidan olla vähän rakastunut, tai jollei nyt ihan rakastunut niin ainakin vahvasti ihastunut. Vihdoin, neljän ja puolen vuoden jälkeen sain meidän kliinisen valkoiseen keittiöön vähän ilmettä. Ja mikä parasta; helppoa ja halpaa. Kiitos dc-fix, vuokra-asujan unelma!
(Voisin päällystää koko kämpän tuolla!)

12 kommenttia:

 1. Oot ollu nopea, mistä ja minkä hintaista muovia löysit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, ihan sieltä prismasta! Samalla hinnalla kun tekin olitte ostaneet. Nyt värkkäilen olkkarin muutamaa mustaa hyllyä valkoiseksi, samalla mitä teillä oli. Toinen on valmis ja hieno tuli!

   Poista
 2. Voi vitsit miten kätevää, tulipa kivat!
  Mekin mietittiin ihan älyttömän pitkään keittiön tasojen vaihtamista, kahdeksan vuoden jälkeen laitettiin massiivipuiset tasot, jouluna, sitten kesällä muutettiin pois, äh, vähän harmitti ettei aiemmin laitettu. Mutta kivat tuli kuitenkin!
  Toinen mikä siinä asunnossa häiritsi, oli ne muovimatot, jotenkin niin kylmän ja kolkon väriset. Jos oisi jääty sinne vielä pidemmäksi aikaa olsi varmaan laitettu salaa laminaatit lattiaan :D

  Miten oot saanut nuo noin siististi laitettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mun pitäsi päällystää nuo matot sillä! Ei tosiaan ole kovin kauniit. Mutta muuten, tuosta naapurista yksi mummeli kertoi laittavansa laminaatit omakustantaisesti kun oli huoltoyhtiöltä saanut luvan, eli oisitte siis varmaan voineet tehdä ilman salailuakin ;)

   Nuo on tosi helppo laittaa. Alkuasettelu oli vähän hankalaa, mutta tuon saa kiskottua monta kertaa pois, eikä mene miksikään. Sitten vaan uuden parhaan kaverini -mattoveitsen, kanssa reunat tasaisiksi. Noiden hyllyjen kanssa saa jo vähän kikkailla mitä nyt päällystelen, niissä kun on kulmia yms. muita härpäkkeitä. Mutta tuo on vaan niin hyvää, että pienellä vaivalla lopputulos on oikein bueno :)

   Ja aattele, nuo keittiön päällystämiset maksoi vaan 20 euroa!

   Poista
 3. Oi kun kivännäköistä ja melkosen eron tekee entiseen. Voisin itse aika helposti moiseen hullaantua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varautua, että jää koukkuun :) Suunnittelen jo kaapinovien tuunausta, saa nähdä raaskinko toteuttaa!

   Poista
 4. Dc-fix on kyllä todella upea keksintö vuokralaiselle :D :D Ja oli helppo laittaa.. Mä haaveilen siitä liitutaulu dc-fixistä esim. keittiöön mutta meillä on muutto edessä ennemmin tai myöhemmin niin en taida raaskia sitä tähän asuntoon laittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sitä on liitutaulunakin ?! Tuossa nimittäin Teen kanssa katseltiin kokonaisuutta ja mulle tuli mieleen, että sellainen keittiön muutamaan kaapinoveen olisi aika kätevä. Siihen saisi samalla kokkailujen ohessa kirjoitella reseptejä yms. muuta mukavaa. Täytyykin siis perehtyä, kiitti vinkistä :)

   Poista
 5. Kiitos tästä vinkistä! vuokrakämpässä asustan ja keittiö ei ole ihan mieleeni. Pöytätaso ja kaappien ovet tosi rumanväriset, ja muutettuani suunnittelin niille jotain tekeväni, nyt melkein kaksi vuotta asuttuani, en ole tehnyt niille vieläkään mitään. Luinkin silloin tästä kirjoittamastasi päällysteestä jotain, jostain toisesta blogista, mutta en selvittänyt asiaa sen enempää. Ajattelin sen olevan aika kallista ja pelkäsin sitä että jos juuttuvat pöytäpintaan ja maalattuihin oviin kiinni, ja pois muuttaessa jälki on rumaa, jos ne täytyy irroittaa, mutta näinkö ei ole? Ehkä lähden kauppaan etsimään dc-fixiä :)

  On uuden ilmeen saanut keittiö teillä! Vaikka minun silmääni nuo valkoisetkin tasot ovat hienot!

  Kiitos muuten blogistasi, kivan arkinen ja pohdiskeleva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista:)

   Juu, tuo siis lähtee siististi vetämällä pois. On sellaista paksun oloista kontaktimuovia, joka lähtee kyllä helposti pois. Ja ei tosiaan mun mielestä ainakaan ole kallista (jos vertaa ihan oikeisiin pintojen vaihtoihin) ja onhan tuo ihan näppärää ettei tarvitse vaihtaa syyttä suotta uusiin pintoihin kun tuollaisella saa ilmettä aikaan. Ja jos rupeaa nyppimään, niin edellinen pois ja uutta tilalle :)

   Kauppaan siis mars! Ja etolan nettisivuilla oli ainakin ihan kivannäköisiä...

   Poista
 6. Ai hitsi, onpas kivan näköistä! Olen itsekin joskus googletellut tuota dc-fixiä ja tulis kyllä enemmän, kuin tarpeeseen tänne meidänkin huusholliin. Nyt kun muistu taas mieleen, niin eihän sitä tiedä, josko kipasen prismaan joku päivä minäkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipase kipase :) On kyllä tällä lyhyellä kokemuksella kestänyt hyvin. Ainut, että kahvinkeitin meinasi jättää painaumat kun sitä siirtelee. Pistin puutarjottimen alle ja jäljet on hävinneet.

   Poista