sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Zen- meditaatio

Tänään oli johdanto zen- meditaatioon Zen centerissä.

Täällä ollaan sairasteltu urakalla, en muista milloin viimeeksi tällainen flunssa olisi ollut. Itsellä tosin varsin lievänä. Joten olin enemmän kuin onnellinen kun pääsin sairastuvasta  ulos koko iltapäiväksi, tiedossa oli nimittäin neljä tuntia johdatusta aiheeseen harjoitukset mukaan lukien.

Tuli paljon oivaltamista sen suhteen, että olen aika oikealla tiellä. Tuolla puhuttiin mm. juuri siitä "arjenmediaatiosta" (en muista oliko se tuo sana millä asiaa kuvattiin), joka tarkoittaa sitä, että keskittyy siihen mitä tekee ja on läsnä. Juuri se pyykkien viikkaaminen tai ruoanlaitto voi ajaa saman asian kun oikeasti keskittyy hommaansa.

Itse "istuminen" tapahtui niin, että istuimme naama kohti seinää, pienellä tyynyllä. Asennot käytiin alussa läpi ja kun istuminen alkoi, ei sen jälkeen saanut liikahtaa. Aluksi oli 10 minuuttia ja lopussa 2x15 minuuttia, välissä viiden minuutin kävelymeditaatio. Toisella kerralla en meinannut päästä ylös, toinen jalka oli nimittäin täysin puuduksissa. Joten hyvä asento on todellakin tärkeä.

Tapahtumasta voi lukea enemmän centerin sivuilta.

Itselle tuo oli täydelliseen "tyhjyyteen" pääseminen: kun päässä ei liiku yhtään ajatusta, olet vain täysin siinä hetkessä.

Puhuttiin siitä, että meditaation avulla voi päästä sellaiseen olotilaan, että vaikka elämässä tulee ylä- ja alamäkiä, ei ne hetkauta samalla tavalla kuin aiemmin. Tämän olen ainakin itse huomannut.

Zazenia HZC:ssä
Kuva täältä

2 kommenttia:

 1. Kuullostaa kyllä todella mielenkiintoiselta, pitäisi kokeilla itsekin.
  Oliko minkä hintaista?

  Pikaista paranemista sinne. Tullaan muuten 17.2 sinne päin, onko teillä mitään ohjelmaa jos tultais käymään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 45 euroa ja tuohon kuuluu 2kk jäsenyys, eli voi mennä noihin istumisiin tuona aikana ilmaiseksi.

   Oi, tulkaa ihmeessä! Ei meillä ole mitään!

   Poista